1000 x Mooi Fryslân Inzendingen Atelier Fryslân Vragen? Contact

Atelier Fryslân bestaat binnenkort vier jaar. Vier jaar vol adviezen en activiteiten die betrekking hebben op het Friese landschap. Die oogst willen we met u delen en door u laten verrijken. Onder de naam 1000 x Mooi Fryslân gaan we publieke inzendingen van iedereen die oog heeft voor het unieke karakter van het Friese land, combineren met onze opbrengst. Het resultaat is een serie van 1000 ansichtkaarten en een Layar-app.

1000 x Mooi Fryslân is een initiatief van Atelier Fryslân. Atelier Fryslân is een onafhankelijke werkplaats voor ruimtelijke kwaliteit. Door middel van (gevraagde en ongevraagde) adviezen en diverse activiteiten, wil het Atelier bijdragen aan behoud en verbetering van de kwaliteit van de ruimte in Fryslân. Het initiatief is uitgewerkt door Else Boekema (Harlingse Boys) i.s.m. Arjan Karssen BNO.

Een Layar-app is een mobiele browser en geen zelfstandige app. Met de Layar-app ontvangt u gericht informatie over een onderwerp of locatie. Een Layar-app werkt op basis van GPS gegevens. De betreffende informatie kunnen foto’s, film en/ of tekst zijn. Bij 1000 x Mooi Fryslân zijn dat bijzondere plekken in Fryslân. Door de camera van uw smartphone op uw directe omgeving te richten, ziet u in één oogopslag welke unieke Friese plekken op dat moment bij u in de buurt zijn. Maar u kunt een locatie ook zoeken op kaart of in een overzichtslijst. www.layar.com

U kunt de Layar-app gratis downloaden in de Apple App Store, bij Google Play (Android Market) of via de website www.1000xmooifryslan.nl. Zodra Layar op uw smartphone is geïnstalleerd kunt u vanaf 26 september 1000 x Mooi Fryslân selecteren en bij uw favorieten zetten. Vanaf nu kunt u informatie vinden over de ingezonden locaties in de provincie Fryslân. Door de camera van uw smartphone op uw directe omgeving te richten, zie u in één oogopslag welke unieke Friese plekken bij u in de buurt zijn. U kunt ook een betreffende locatie ook zoeken op de kaart of in de overzichtslijst.

Een overzicht van unieke locaties in de provincie Fryslân, in beeld en/of tekst. De locaties zijn geselecteerd uit alle inzendingen die in de periode april t/m 11 juni 2012 zijn binnen gekomen via www.1000xmooifryslan.nl of inzenden@1000xmooifryslan.nl

U kunt de Layar-app gratis downloaden in de Apple App Store, bij Google Play (Android Market) of via de website www.1000xmooifryslan.nl.

Vanaf 15 oktober 2012 zijn de ansichtkaarten gratis verkrijgbaar op veertig locaties in de provincie Fryslân. De locaties worden vanaf die datum hier bekend gemaakt.

U kunt hier alle inzendingen bekijken en kaarten bestellen. Bestellen doet u door de foto van uw keus aan te vinken en het formulier in te vullen.
U ontvangt dan een bevestigingsmail met betalingsgegevens. Zodra uw betaling is voldaan wordt uw bestelling verwerkt.
De kaarten worden u na circa vier weken toegestuurd.

1000 x Mooi Fryslân wordt uitgegeven in 1000 ansichtkaarten en een Layar-app.
Ansichtkaarten: De redactie van 1000 x Mooi Fryslân maakt een selectie van 1000 plekken voor de ansichtkaarten.
Layar-app: Voor de Layar-applicatie komen alleen inzendingen in aanmerking waarbij u de locatie op de kaart hebt aangegeven en waarmee de GPS code automatisch is meegestuurd.
Om geselecteerd te kunnen worden, moet een inzending aan de voorwaarden voldoen. Een uitgave op een ansichtkaart wordt niet automatische in de Layar-app opgenomen en vice versa.

Nee, u ontvangt geen vergoeding.

1000 x Mooi Fryslân is geen wedstrijd, maar een verzameling. Onder alle inzendingen wordt 50 x het boek Toevallig Landschap van Gerco de Ruijter verloot.

Vanaf 26 september is de Layar-app te downloaden en vanaf 15 oktober zijn de ansichtkaarten beschikbaar.

Op 26 september 2012 organiseert Atelier Fryslân de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit en wordt 1000 x mooi Fryslân gepresenteerd. Vanaf die datum is de Layar-app te downloaden op de website www.1000xmooifryslan.nl. Op de website vindt u ook een overzicht van de ingezonden foto’s die zijn geselecteerd voor de ansichtkaarten.

Ga hier naar de algemene voorwaarden.